27 Şubat 2012 Pazartesi

Diyet Mevzusu #2

         Diyet esasında sağlıklı beslenme ve sporla yaşamayı öğreniyorum tam 24 Ocak'ta başlamıştım ve 24 Haziran'a kadar hedefim 10 kilo vermek.Ve 30 Ocak'ta tartıldığımda 2 kilo benden uçup gitmişti ama ayın geri kalanında hiç kilo vermedim bunu korudum.
        Ne yiyorum derseniz eğer,aslında her şeyi yiyorum sadece biraz dikkat ediyorum sabah kahvaltı yapmazdım mesela uykuma çok düşkünümdür ama madem diyet yapıyorum kahvaltı yapmak lazım gevrek pogaca nereye kadar dedim.Sabahları kepekli yada çavdar (kalmadıysa beyaz ekmek yiyorum sonuçta pogaçadan iyidir) yanında özellikle haşlanmış yumurta yiyorum tok tutsun diye ama kime söylediysem sabah sabah midem kaldırmıyo yaaae dedi.Ama tok tutuyor sonuçta yanında bir parça peynir yiyorum kahve,süt,bitki çayı elime ne geçerse o sabah yani 
       Daha sonra benim için en zor zaman başlıyor. OKUL ! bende şeker çıktı yani normalden yüksek ve her an şekerim düşebiliyor yanımda 1 elma oluyor genelde birde kepekli ekmekle tost içine peynir domatesli onun dışında okulda çatal hırsızlığı denen olayı yapmak o kadar kolay ki aa bisküvi aa çubuk kraker ısırıyım mı birazcık falan bunları tamamen ortadan kaldırdım :) eve 16.30'da geliyorum 1 elma yiyorum 18.00'da en geç akşam yemeğimi yiyorum ondada sebze,tavuk yiyorum makarna pilavı yemiyorum her gün mutlaka 1 kase yoğurt yiyorum bir de :) daha sonra sadece şekersiz çay içiyorum aslında her şeyi şekersiz içerim ben kahve-çay-bitki çayı :) 
       Hafta en az 1 en çok 3 gün spor yapıyorum her gün düzenli mekik çekiyorum televizyon karşısında pedal çeviriyorum sürekli aaa derseniz ki bu kız kaçamak yapmıyor mu tabi kii :) Bi kere sinemaya gittiğimde,yada evde sarma kek piştiğinde ama ne yersem o kadar mekik çekiyorum ceza olarak ama kek piştiğinde sabah yiyorum ki akşama kadar eritebiliyim ;) Günde 2 litreye yakın su içiyorum,2 bardak yeşil çayı eksit etmemeye çalışıyorum.
      Bilmiyorum bir sorun mu var ama arkadaşlarım benimle beraber diyete başladılar ve 4 kilo verdiler bile benim metabolizmam mı yavaş bilemedim ki :( 
      Bir yerde hatam mı var acaba bilen gören okuyan varsa yardım edebilir mi şimdiden teşekkürler :)
                       *Fotoğraf bugün ki kitap okuma dersinden 
     

9 yorum:

  1. cnm bu yaptıklarınla kilo vermemen imkansız, yani bu şekilde ben hazirana kadar istediğin kiloyu vereceğine eminim. bence bu kadar katı bile tutma, gündüzlerini çikolatanı, tatlını ye, nasıl olsa akşama kadar yakacaksın. arada kilo vermen durabilir, çok normal, bazı dönemlerde vücut su tutuyo. sabretmek lazım. sana kolay gelsin tatlım ;)

    YanıtlaSil
  2. bende mi başlasam ne :) ben sabahları kaynamış su içiyorum bazaen onu içip kahvaltı bile yapmıyorum :) kolay gelsin

    YanıtlaSil
  3. merhaba,yaptıklarınızı bende yapıyorum bende aynı durumdayım sizinle.Diyetisyenimin tavsiyesiyle önce endokrin bölümüne yönlendirildim,tiroidden şüphelenildi.kan verdim ve gerçekten hipotiroid rahatsızlıgım çıktı,kilo vermemin önündeki engel buymuş.şimdi ilaç tedavisindeyim ve kilolarımı yavaşça atıyorum :)ailenizde ki bayanlarda bu rahatsızlık var mı? doktorun ilk sordugu soru bu oluyor çünkü genetikmiş.boş bir zamanınızda sizde bir doktora danışıp tahlil yaptırabilirsiniz.diyetinizde başarılar dilerim. ECE

    YanıtlaSil
  4. aaa süper bebeğim,kesinlikle bu gidişle 10 değil 15 de verirsin hazirana kadar:)tabii benim gibi metabolizmanı yavaşlattıysanda 10 garanti verirsin...başkalarıyla kendini sakın makayese etme tatlım,ben yaptım hatalı olduğumu diyetisyenimden öğrendim:))geçen sene dr kontrolünde 6 kilo verdim ama yağdan gittiği için 10 kilo gibi görünüyordu,sanada tavsiye ederim:))

    YanıtlaSil
  5. O elmanın yanında, kitap üstünde yazan s*ktir et beni muzlu, pastalı, kremalı manzaralara yönlendirdi zihnimde. Diyet beceremediğim günlerdeyim, evet.. :(

    YanıtlaSil
  6. bence diyetisyene git derim çevremde ki herkes diyet yapıyor ve kimse veremiyor ve ısrarla gitmiceklerini söylüyor acaba neden?

    YanıtlaSil
  7. Benim de başlamam lazım :( İyi şanslar kolaylıklar diyetinde :)

    YanıtlaSil
  8. insallah bende dogumdan sonra verebilirim kilolarimi insallah Allah nasip ederse.

    YanıtlaSil